Red Purple Black

Dio skijališta u susjedstvu i dalje radi, unatoč višim temperaturama i manje snijega

IspisE-mail

Dalmatinci koji imaju mogućnost prelaska državne granice ili su spremni investirati u testove na Covid infekciju, a žele veljaču ispratiti na skijama, to mogu, iako je privremeno na većinu bosanskohercegovačkih planina stiglo preuranjeno proljeće, učiniti na nekom od skijališta u susjedstvu.

Naravno, ne na svima već samo tamo gdje se snježni prekrivač uspio održati.
Među njima je skijalište hotela Adria Ski na Kupresu, gdje se vučnice nisu gasile, a iako se na velikom dijelu padina već dobrano može gaziti po proljetnoj travi, staze za skijanje su uređene i čekaju, možda zadnje skijaše u ovoj sezoni. No, vrijeme uvijek može biti ćudljivo pa se ništa ne može ustvrditi kao konačno.
Radit će u potpunosti  i skijalište na Blidinju, gdje je žičara mirovala tijekom radnog tjedna pa su se izvršili servisni radovi, a i velika staza ostala je sačuvana. Za one manjeg apetita radio je lift male staze.

- Trenutno vrijeme je stvarno ekstra.  Rekli bi, sunce sija ko tepsija, a snijega ima na stazama tako da če biti otvorene ski staze i sanjkalište. U prijepodnevnim satima ski staze su dobre, a poslijepodne se malo raskvase,  ali i dalje je dobro za upotrebu, posebno skijaše početnike. Sudeći po prognozama ovog vikenda na Blidinju će moći uživati i skijaši i oni koji su samo došli udahnuti svježeg planinskog zraka – veselo nam je na naše pitanje o stanju na Blidinju, odgovorila tamošnja ekipa zadužena za skijalište.

Na Bjelašnici snijega još ima dovoljno, a tamo je u četvrtak navečer započeo Audi Born2Ski Business Race u noćnoj atmosferi Bjelašnice. Ovaj svojevrsni zimski festival, nakon utrke „poslovnjaka“, nastavit će se utrkama za djecu i mlade pa se na Bjelašnici očekuje veći broj skijaša.
Prognoze najavljuju i dobar vikend na Jahorini, gdje zainteresiranih za skijanje nije nedostajalo tijekom cijele sezone.

Naravno, kao što su rekli naši prijatelji s Blidinja, očekuje se da će snijeg na stazama biti dobar za skijanje u prijepodnevnim satima, dok ne porastu temperature zraka, a kasnije će skijanje ipak biti neka vrsta lutrije. Jednostavno temperature koje se u središtu dana penju do 10 stupnjeva moraju ostaviti traga na kvaliteti snijega.

Već više dana svoja su vrata, zbog toplog vremena i nedostatka snijega su skijališta na Vlašiću, Stožeru i Rostovu.

U funkciji će tijekom vikenda biti i staze na Sljemenu, dok je skijaška sezona na Platku očito zaključena.

KOMENTARI

Prijatelji