Red Purple Black

Skijalište Vučići s novitetima u novu sezonu

IspisE-mail

O lijepim pričama možemo uvijek pisati, tim više što nisu tako česte. No Snowboard klub Ogulin svaki puta se javi s novostima oko svog malog, ali čudesnog skijališta, piše Skijanje.hr

Da će omanje brdašce u Ogulinu i rad tamošnjih entuzijasta zasjeniti sve velike skijaške centre u Hrvatskoj, nitko se nije nadao. No, posljednjih nekoliko godina iz Ogulina stižu sve ljepše vijesti. Skijalište raste, krče se staze, u pogon se stavljaju nove vučnice, kupuju se ratraci, a broj entuzijasta angažiranih oko skijališta raste. Već to je sasvim dovoljno, no kada čujete da je skijanje, pa i ono noćno, još uvijek posve besplatno, ponovno moramo priznati da takav angažman zaslužuje svako poštovanje.

Skijanje će biti besplatno i u narednoj sezoni, a kako doznajemo iz Ski kluba Ogulin i ove godine se radi na uređenju skijališta. Podsjetimo, uoči protekle sezone skijaška staza Kuti je produljena te sada njena duljina iznosi ukupno 400 metara (gotovo podjednake duljine kao sljemenska Bijela livada, nap.a.). Protekle zime nabavljen je i mali ratrak, dok je za predstojeću sezonu uređena i spremna plava staza imena Njivice, koja će prvenstveno biti namijenjena školi skijanja, odnosno djeci i početnicima. Osim toga, sve vučnice su servisirane i spremne za rad, a napravljena je i nova mapa skijališta (naslovna fotografija, nap.a.)

U novoj sezoni, prema riječima Nevena Tešića, predsjednika Ski kluba Ogulin, organizirat će se nekoliko utrka, među kojima po prvi puta i turno skijaška utrka od dna skijališta do vrha Stožac. Uz sve ovo, ponovimo još jednom, skijanje će i ove sezone biti potpuno besplatno, stoga izgovor za nedolazak na snijeg i svježi zrak ove zime jednostavno ne postoji.

Foto: facebook.com/skiklub.ogulin

KOMENTARI

Prijatelji