Red Purple Black

DalSki i ove godine u Francuskoj

IspisE-mail

 SVE VIŠE HRVATA OKUPIRA FRANCUSKA SKIJALIŠTA
Pojedini članovi i prijatelji Dalmacijaski portala i ove su godine za svoju skijašku destinaciju u prvom tjednu ove godine izabrali francusko skijalište Puy St. Vincent i još jednom proveli tjedan dana uživajući u svemu što nudi ovo skijalište visoko u Alpama.
Razlog izbora je, osim već provjerene kvalitete na skijaškim stazama te pristupačnog smještaja, prvenstveno bila i cijena cijelog aranžmana. Naime cjelokupni trošak svakog pojedinog skijaša od odlaska od kuće pa do povratka, iznosi manje od 300 eura, što je i više nego prihvatljivo za današnje stanje mnogih kućnih budžeta.

1

2

Svi ti razlozi i dobra promidžba, uvjetovali su da je za razliku od prije pet godina, kada se hrvatski građanin svijećom morao tražiti na ovom skijalištu, ove godine veliki broj Hrvata upravo ovdje došao uživati u skijanju. Među njima bilo je i onih koje smo tu upoznali još prošle godine, poput petogodišnje Ane iz Splita i njene mame te brojne ekipe Bjelovarčana „predvođenih“ Crnim, ali i onih koji su ovo skijalište tek otkrili kao zagrebačko-sarajevska obitelj Nikolić.

3

4

Veliki broj gostiju ove je godine, s nekoliko autobusa stigao i iz Srbije i Slovenije, a među njima i naš prijatelj Zoran Radulović sa portala Skijanje.rs.

Četiri većinom sunčana dana, jedan snježni i jedan malo kišni dan koji je poslužio za vježbanje skijanja po mokrom snijegu i ledu, 70 km uređenih staza, brojne sjedežnice i vučnice, među kojima i dva nova četverosjeda, bili su prava prilika da skijaši provjere sve svoje sposobnosti, neskijaši proskijaju, a najmlađi steknu vrijedno iskustvo.

Dio ekipe jedan je dan, jer ski karta omogućava svaki dan skijati na nekom drugom obližnjem skijalištu, proveo na 220 km staza u Les deux Alpes. Za njih je to bilo posebno iskustvo, a malo ambijenta sa ova dva skijališta prenosimo vam na slijedećim fotografijama.

Puy St. Vincente

5


6

7

8

9

10

11

12

13

Les deux Alpes

14

15

16

17

18

19

20

21

KOMENTARI

Prijatelji