Red Purple Black
Aktualnosti

Skijaši još ne spremaju opremu

IspisE-mail

Autor D.P. Petak, 19 Ožujak 2021 13:09

Na Jahorini i Bjelašnici snijega ima više od metra, a na ostalim skijalištima u BIH nešto manje pa su naši susjedi, na većini skijališta, najavili još jedan skijaški vikend pred nama.

Više...

 

Zanimljivosti: Medo i skijaši u Rumunjskoj

IspisE-mail

Autor D.P. Petak, 19 Ožujak 2021 12:59

Medvjed na skijalištu, licem u lice sa skijašima. Prvi put se to dogodilo u siječnju u ski centru Predeal u Transilvaniji. Drugi put se to ponovilo u ožujku. Policija tvrdi kako se ovaj put radilo o medvjedu, bratu onog prvog iz siječnja

Više...

 

Na Kupresu ponovno pokreću žice

IspisE-mail

Autor D. P. Ponedjeljak, 15 Ožujak 2021 13:30

Vremenske prilike, s novim količinama snijega i niskim temperaturama, omogućile su nastavak rada pojedinih skijališta, a sa skijališta na kupreškoj Čajuši stigle su vijesti kako će ovo skijalište, u srijedu 17. ožujka, ponovno otvoriti svoja vrata.

Više...

 
 

Dio skijališta u susjedstvu i dalje radi, unatoč višim temperaturama i manje snijega

IspisE-mail

Autor D. Putnik Petak, 26 Veljača 2021 13:52

Dalmatinci koji imaju mogućnost prelaska državne granice ili su spremni investirati u testove na Covid infekciju, a žele veljaču ispratiti na skijama, to mogu, iako je privremeno na većinu bosanskohercegovačkih planina stiglo preuranjeno proljeće, učiniti na nekom od skijališta u susjedstvu.

Više...

 

Busovačka planina pružila zadovoljstvo svim generacijama na Zimskom festivalu

IspisE-mail

Autor D.P. Utorak, 23 Veljača 2021 14:19

Proteklog vikenda Ekološka udruga “Busovačka planina” i Ski Mići  bili su domaćini Zimskog festivala na Busovačkoj planini, na koji je pristiglo nekoliko stotina gostiju svih generacija.

Više...

 
 

Pred vikend: Skijališta u okružju uglavnom rade

IspisE-mail

Autor D.P. Petak, 19 Veljača 2021 14:15

Prema informacijama iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda, u vikendu pred nama većina područja u BIH u subotu, 20. veljače, imat će promjenjivo vrijeme, dok se za nedjelju, 21. Veljače, očekuju značajnija sunčana razdoblja.

Više...

 

Iako su se skijališta pripremila, u Italiji i dalje zabranjeno rekreativno skijanje

IspisE-mail

Autor D.P. Ponedjeljak, 15 Veljača 2021 11:49

Datum 15. veljače mnogi su skijaši s nestrpljenjem očekivali jer su ovog dana trebala biti otvorena pojedina talijanskih skijališta, no od otvaranja za sada nema ništa, informacija je koja je stigla do medija.

Više...

 
 

Američka ski pita: Ni u SAD-u skijanje nije bez problema

IspisE-mail

Autor J. P. Četvrtak, 11 Veljača 2021 13:48

Skijaši se i u ostatku svijeta pokušavaju dokopati snježnih padina. I dok u Europi nema ozbiljnijeg skijanja, u SAD-u  su otvorili skijališta uz epidemiološke mjere. Prema fotografijama koje stižu preko Atlatnika, gužve su nevjerojatne.

Više...

 

Južina i kiša zatvorili većinu skijališta u okružju

IspisE-mail

Autor D.P. Utorak, 09 Veljača 2021 13:26

Iako su staze na bosansko-hercegovačkim planinama bile poprilično dobro uređene,  s većim količinama snijega, nisu uspjele izdržati iznimno visoke temperature zadnjih dana, južinu i kišu pa je dio skijališta zatvorio svoja vrata.

Više...

 
 

Odluke i mjere ne prate stanje?

IspisE-mail

Autor D.P. Ponedjeljak, 08 Veljača 2021 12:38

Među onima koji ovih dana žele na skijanje, mali je, ali je ipak i dio onih, koji su se cijepili protiv virusa Covid-19, no unatoč tome, ako se policijski službenici „slijepo“ pridržavaju odluke Stožera o prelascima granica, to im nije garancija za bezbrižan povratak sa skijanja u državu.  

Više...

 

Slijedi skijanje s „mekim“ vremenom, ali skijaši su spremni

IspisE-mail

Autor D.P. Petak, 05 Veljača 2021 18:48

Dalmatinci su i ovog vikenda najavili posjet BIH skijalištima u većem broju. Dio njih obavit će testiranja na virus Covid ili na skijalištu ili po povratku kućama, dio će po povratku provesti deset dana u samoizolaciji, dio će granicu prelaziti s potvrdom o preboljenom koronavirusu, dok će, ipak manji dio , iz države u državu proći uz potvrdu o obavljenom prihvatljivom cijepljenju. Ali „poziv“ s bijelih padina jači je od svega.

Više...

 
 

Stranica 1 od 127

KOMENTARI

Prijatelji